OR_Logo-with-payoff

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på dine spørgsmål her

1

Spørgsmål
Er dette forløb parterapi?

Vi tilbyder enten et online- eller et offline-selvhjælpsforløb – ikke parterapi. Det har nogle fordele i forhold til parterapi – I kan arbejde på det i jeres fritid, når I har tid, lyst og mulighed for det. Til gengæld arbejder I først og fremmest på egen hånd kun med støtte fra en bog eller et online-forløb og coach-samtaler.

2

Spørgsmål
Har jeg mulighed for at snakke med en coach eller parterapeut om mit forhold?

Hvis du bliver udtrukket til online-forløbet, får du og din partner mulighed for at få en samtale over telefon eller videoopkald med en coach i starten af forløbet. Derudover får I yderligere tre opkald undervejs i forløbet. I kan planlægge samtalerne, så de ligger i løbet af dagen, om aftenen eller i weekenden. I disse samtaler vil jeres coach hjælpe jer med at bruge de færdigheder, I har lært under online-aktiviteterne, i jeres forhold. Hvis du og din partner bliver udtrukket til offline-forløbet, får I ikke mulighed for at tale med en coach om jeres forhold under forløbet.

3

Spørgsmål
Hvor lang tid tager forløbet?

Begge forløb er udviklet til i alt at tage ca. 7-10 timer fordelt over 2 måneder. Hvis du eller din partner forventer at have meget travlt eller være væk hjemmefra i en lang periode i løbet af de næste par måneder, er det måske en god idé at vente med at starte på forløbet, til I har bedre tid.

4

Spørgsmål
Virker forløbet?

Vi kan ikke garantere alle par, at de får et positivt udbytte af forløbet. Men par, der gennemfører et af de to forløb, vil med stor sandsynlighed opleve det som gavnligt for deres parforhold. Forløbet vil som minimum give jer fælles inspiration og viden om vigtige områder, der har betydning for trivslen i jeres forhold, støtte jer i at tage hul på at tale sammen om jeres forhold og støtte jer i at finde en fælles retning mod et bedre parforhold.

5

Spørgsmål
Er det nødvendigt, at min partner deltager i forløbet sammen med mig?

Ja, det er en forudsætning for at deltage i projektet, at ens partner også indvilliger i at deltage. Tidligere forskning viser, at selvhjælps-forløb er mest effektive, når begge parter arbejder på deres forhold sammen.

6

Spørgsmål
Hvad gør jeg, hvis min partner ikke ønsker at deltage i forløbet sammen med mig?

Hvis du er bekymret for, at din partner vil føle sig overrumplet af at blive spurgt om deltage i projektet, kan du afprøve følgende idéer:

  • Præsentere projektet som en mulighed for, at I sammen kan forbedre jeres forhold – forløbene har ikke til formål at lave om på hverken dig eller din partner.
  • Huske at fortælle din partner, hvor vigtigt jeres forhold er for dig, og at du gerne vil arbejde på at gøre det bedre.
  • Opfordre din partner til at tænke på ting, han eller hun gerne vil ændre i jeres forhold. Deltagelse i et selvhjælpsforløb er en perfekt mulighed for selv at forsøge at skabe disse forandringer.
  • Du kan også vælge at skrive et brev eller en e-mail til din partner, hvor du fortæller, hvorfor du tror, det vil være en god mulighed for jer at deltage i et selvhjælpsforløb.
  • Du kan også sende din partner et link til hjemmesiden, så han/hun selv kan danne sig et indtryk af denne mulighed.

7

Spørgsmål
Hvem får adgang til mine personlige oplysninger?

Vi behandler naturligvis dine personlige oplysninger fortroligt og i overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningen og Databeskyttelsesloven. Vi beskytter jeres oplysninger gennem flere forskellige tiltag, som du kan læse om via linket herunder. 

8

Spørgsmål
Hvor meget koster forløbet? Får vi penge for at færdiggøre det?

Det er gratis at deltage i forløbet. Vi betaler dog heller ikke vederlag eller kompensation for jeres deltagelse. Som tak for hjælpen med at udfylde tre spørgeskemaer før og efter forløbet sender vi jer to biografbilletter ved forsøgets afslutning.

Tilmeld dig selv og din partner

Tryk på linket "Tilmeld dig projektet" og se, om du og din partner opfylder kriterierne for at modtage et gratis selvhjælpsforløb. Når både du og din partner har udfyldt det korte spørgeskema, vil I modtage en e-mail med besked om, hvorvidt I opfylder kriterierne.

TILMELDINGEN TIL PROJEKTET ER DESVÆRRE LUKKET (siden start 2022). Vi håber, at kunne åbne tilmeldingen til dette projekt på et senere tidspunkt, så du/I igen kan modtage et gratis selvhjælpsforløb. 

Søg hjælp i tide. Afhjælp parforholdets kriser, utroskab, separation eller skilsmisse.